• Mısır, hurma dalı, palmiye, vb. gibi bitkilerin paketlenmesi
• Balya sıkıştırma
• Balya fileleme
• Balya streçleme
• Otomatik balya ağırlığı ayarlama
• Yedek parça ulaşılabilirliği
• Sağlam, dayanıklı yapı
Silaj paketleme uygulamaları için, SİLAJ PAKETLEME MAKİNESİ;
Mısır, sorgum, tritikale, ayçiçeği, yonca vb. gibi yem bitkilerinin %60-70 nem düzeyinde hasat edilir. Hasat, 20-40 mm boyutlarında parçalandıktan sonra, hava geçişi olmayan kapalı ortamlarda sıkıştırılıp depolanır. Laktik asit bakterileri tarafından mayalanmaları neticesinde, elde edilen sulu, lezzetli, besleyici ve ekonomik bir kaba yem silaj olur. Silaj çukuruna gömülen ürünlerde bozulma meydana geldiği için paketleme sayesinde minimum ürün kaybı gerçekleşmiş olur.
SİLAJ PAKETLEME MAKİNESİ özellikleri neler?
SİLAJ PAKETLEME MAKİNESİ nasıl çalışır?
Monster Silaj Paketleme Makinelerimiz, besleme, balya yapma, file ve streç sarma işlemelerini tamamen otomatik olarak yapmaktadır. Makine kumanda panosundan balya yoğunluğu, streç ve file sarım sayısı, besleme hızı gibi üretim parametreleri silajı paketlenecek ürüne göre dokunmatik PLC kontrol panelinden ayarlanmaktadır. Kolay yükleme ve katlanır hazne sayesinde fazla işçilik gerektirmeden malzemenin kolayca makineye beslenmesini sağlar. Hız ayarlı konveyör, malzemeleri pres odasına aktarır, karıştırır ve pres odası besleme alanında ki tıkanıklıkları korur. Pres odası, kauçuk bant ile optimum baskı sağlar. File sarma ünitesi balyanın üzerini tamamen file ile kaplayarak dağılmamasını sağlar. Malzeme geri dönüşüm konveyörü, pres odasından veya balyadan düşen malzemeleri tekrar pres odasına aktarır. Alt konveyör bant balyayı balya odasından streç sarma ünitesine taşır. Bu süre içerisinde pres odası kapağı kapanır ve yeni balyayı sıkıştırmaya başlar. Çift kollu streç film sarma ünitesi, malzemeleri dış etkenlerden korumak için optimum sarma sağlar. Talebe göre öncesinde yem karma makinesi mikser ile karışım yapılabilir.
Silaj faydaları nelerdir?
Silaj, sulu, lezzetli ve besleyici bir kaba yem olup, özellikle kış aylarında hayvanların yaz-kış içeride bakıldığı çiftliklerde, yem ihtiyacını karşılar. Yeşil yemler silaj yapıldığında silajda laktik asit oluşur, kokusu, aroması ve tadı sayesinde hayvanlar severek tüketirler. Silajla beslenen hayvanların et ve süt verimlerinde gözle görülür artış sağlanır. 1 m3 hacimde 700-1.000 kg arası silaj depolanabilir.